Albumsläpp för Johannes & Farkosten

Umeåbaserade Johannes och Farkosten släpper nu på fredag den 21 fabruari sitt första album. Det är ett av många efterlängtat album.

Johannes & Farkosten är ett projekt bestående av Johannes Nordström & Mattias Eklund. Johannes sjunger och spelar gitarr, har tidigare uppträtt på Holmön både med Sten, Sax, Påse och Johannes GrejMattias är musiker och producent, kallar sig själv för ljudnörd och är grundare till succéföretaget Toontrack. Han spelar modulärsynt och något som låter som en cello. Musiken gör de tillsammans och för texterna står Johannes.

Musikstilen kan kategoriseras som Singer/Songwriter/Folk/Prog. Det hela blandas med moderna ljudbilder och elektronik. De har beskrivits som en blandning av Pink Floyd och Bo Kaspers orkester.

Singeln ”Du och jag lever här” från albumet var efter bara några dygn uppe i över 35000 spelningar på Spotify.

Debutalbumet ”Du och jag lever här” släpps den 21 februari. Albumet släpps på dubbelvinyl, CD och digitalt via Umeåbaserade skivbolaget Idle North. Samma datum medverkar också duon i tv-programmet Go’kväll.

Dagen efter, den 22 februari håller bandet releasefest på Harriets och det finns ett begränsat antal biljetter för den som är intresserad. Det kommer att bli livespelning och det utlovas ordentlig fest, bara en sån sak.

Albumet gästas av en mängd artister, och det är verkligen ingen dålig lista:
Devin Townsend, Morgan Ågren, Daniel Berglund, Nir Z, Norman Garschke, Mikael Emsing, Jörgen Lindmark, Jonas Knutsson, Tina Ahlin, Carolina Miskovsky, Mimmi Rutberg, Alvin Ågren, Lisa Lestander, Lars Boström, Malin Ernestad, Alex Prowse & Che Aimee Dorval.

Johannes & Farkosten är förutom albumsläppet även aktuella på soundtracket till filmen ”Det kanske är en början” som nyligen spelades upp på Tromsö international film festival samt Umeå filmfestival.

”Det som omgående slår mig när jag lyssnar på detta albums första spår är den kongeniala tonbilden mellan ett spann av starka tonala, säg musikaliska temperament där det återhållna och skirt målade möter en drivande kraft som suger mig in något högst personligt. Det är som om jag omedvetet dras in i ett musikaliskt svängrum som får mig att bli varm i hela kroppen.  In i berättelser med livets existentiella och dynamiskt målade rum. Genom Johannes Nordströms kongenialt varma och mjukt rena röst i ”Om du fattas mig”, till den så skulpturalt och ömsint fraserade ”Det finns en plats” tar mig till.” – Bill Olson, Konstnär

Mer innehåll från Umeåguiden

Rototilt växlar upp!

Rototilt i Vindeln har sedan början av 90-talet tillverkat och utvecklat tiltrotatorer och är idag...

Carl Stanley

TURNÉN FÖR TVÅ ÅR SEDAN BLEV EN STOR SUCCÉ med utsålda freställningar land och rike...