Filippas krönika

Vi gjorde det! Vi är ute på andra sidan. När den här tidningen går i tryck är det slutet av april och inte november. Inte slaskigaste februari heller, för den delen. Allt det bästa har vi framför oss.

Nu har jag upplevt två vårvintrar här i Västerbotten och jag är ledsen att säga det, men det är inte min bästa årstid. Kompisar på sydligare breddgrader i vårt avlånga land har skålat på uteserveringar, plockat fram vårjackor och planterat på balkongen i vad som känns som månader. Och jag? Jag har tittat ut genom fönstret och fått förvirrade julkänslor runt påsk.

Kanske hade det varit annorlunda om jag fullföljt mina planer på att bli en fullfjädrad vintersportare, med tillhörande fika i solgropar iklädd solbrillor. Men en ovanligt stor mage och foglossning på kö-pet satte stopp för i princip all slags rörelse. Dock vill jag inte klaga. Netflix och chokladglass i soffan varje dag under vintermånaderna är en minst lika bra aktivitet, om du frågar mig. Kanske bara inte lika minnesvärd.

Men någonstans får det vara nog. Jag vill ha på mig snygga boots (UTAN inbyggda broddar!), utan att vara livrädd för att halka på en isfläck och slå ihjäl mig. Jag vill äta lunch i solen utan att förfrysa händerna. Jag vill planera sommarsemestern utan att känna mig desperat, eftersom det ändå är ljusår dit.

Och vet ni vad? Nu är vi där. Solen väcker mig genom sovrums-fönstret på morgnarna, det är dagligen grus i hela vår hall och allt fler kompisar hör av sig för att börja matcha sommarplaner. Vinter-jackan tänker jag inte ens blicka åt förrän i november. (Om jag redan har behövt plocka fram samma jacka efter att ha hängt undan den bland vinterkläderna? Svar ja.)

Det bästa av allt är att det inte slutar här. Relativt snart kan vi faktiskt ta årets första dopp. Nåväl, i alla fall börja snegla mot bad-kläderna i butikerna. Loppisarna börjar öppna som smått. Musikfestivalerna lockar med sina kanonbokningar. Inom bara någon månad kan vi lägga till långa, lediga semesterveckor. För första gången på åratal vågar man dessutom drömma om en tripp utomlands under ledigheten. Livet är tillbaka, helt enkelt, och vi uppskattar det förhoppningsvis mer än någonsin i år.

”VI HAR ALLT DET VACKRA FRAMFÖR OSS”

Jag tänker dessutom absolut inte ändra på ett vinnande koncept, och därför fortsätta äta glass varje dag. Bara byta ut soffan och Netflix mot solstol, strand, uteserveringsstol och altan. Jag säger som Benjamin Ingrosso: vi har allt det vackra framför oss.

Bild: Privat
Text: FILIPPA ROSENBERG

Mer innehåll från Umeåguiden

Delia Zadius vill förändra branschen

Hon fick sparken som assistent för att hon tappat bort sitt schema. Några år senare...

Idol-Maya tillbaka i Umeå

Umeåguiden fick sig en pratstund med 20-åriga Maya Arctaedius från Umeå som var en av...