Inredningsbutiker i länet som vi missat

I höstens nummer av Villa Västerbotten tipsade vi om massor av unika inredningsbutiker i Västerbot-ten, men såklart kunde vi inte få med allihop. Det är roligt att veta att guldkorn finns som alla kanske inte har koll på och att länet levererar inredning utöver de kända webbutikerna. I reportaget bad vi er läsare att höra av er med tips som vi missat – och inkorgen blev snabbt full. Därför listar vi nu några fler som vi tycker att ni ska besöka!

1. STILFULLT, VINDELN
Den här butiken var den som läsarna tipsade mest om. Bakom den relativt nya butiken hittar vi  entreprenören Wilma Näslund. Stilfullt kan beskrivas som en livsstilsbutik med allt från kläder och smyck-en till möbler och inredning. Här blandas kända varumärken med små handplockade favoriter. De har även en webbshop där man kan handla massor av härliga produkter. 

2. DEN GAMLA BUTIKEN, ÖRSBÄCK
I närheten av Nordmaling ligger butiken som blandar heminred-ning, design och presenter i skandinavisk stil. Här kan du hitta allt från större möbler, exempelvis mattor, till mindre ”lull”. Den fysiska butiken finns vid väg 512 i centrala Örsbäck, mitt emellan Nordma-ling och Gräsmyr, men de erbjuder även en webbshop för de som vill handla online. Thord och Chatarina W Jonsson driver butiken och brinner extra mycket för svensk och nordisk design. 

3. FORMSKAPARNA, HÖRNEFORS
En gårdsbutik i Hörnefors med ett noga utvalt sortiment för träd-gård, uterum och balkong. Perfekt om man vill köpa en fin ”gå-bort-present” eller unna sig själv en fin bukett. 

4. RA:S MÖBLER OCH TYGER, STENSELE
Ett familjeföretag beläget i Stensele i Västerbottens inland och även den största möbelaffären i inlandet. På tre våningar och hela 2000 kvm hittar du möbler i härliga miljöer. De erbjuder även ett stort sor-timent lampor och trädgårdsmöbler bland annat. Du kan dessutom hitta mindre ting som fina inredningsdetaljer. 

5. CAROLA & LOTTAS, ROBERTSFORS
I centrala Robertsfors hittar du en härlig och stor butik. Här handlar du tyger och gardiner och allt du kan tänka dig inom inredning. De erbjuder även uppsömnad av olika slag, vilket är toppen. Här kan du också köpa lampor, leksaker och mycket annat. Den personliga och gemytliga touchen uppskattas! 

6. MAGASIN MIX, VILHELMINA
Självklart vill vi lyfta en secondhand-butik och Magasin Mix går inte av för hackor. Här hittar du möbler, porslin, lampor och kuriosa för att ge ditt hem den lilla extra och unika stilen. Personligen har jag fyndat en underbar blomlåda i rotting vid ett besök. Bra priser, bra service och otroligt spännande butik att strosa runt i! Givet ett besök om du är i trakterna.

Text: Amanda Darehed
Bild: Stilfullt

Mer innehåll från Umeåguiden

Upptäck Grönåker på islandshäst

Grönåkers farm ligger en timme utanför Umeå och kan vara det optimala utflyktsmålet under pågående...

Skytteanska skolan visar entreprenörsanda

I slutet av Februari rullade Tärnabys unga entreprenörer ut röda mattan och hälsade allmänheten, företagare...