Matnyttigt

Nick’s utmanar Cloetta

Nick’s lanserar nu en utmanare till klassiska Center. Den nya Soft Toffee är fylld med en krämig toffeefyllning och doppad i mjölkchoklad. Efter en mängd tester har man nu fått fram en produkt man är nöjd med, tillverkad på naturliga sötningsämnen som påverkar blodsockret minimalt. Liksom det övriga sortiment är den utan tillsatt socker, gluten och palmolja. Finns ute i butik redan idag, läge för en prestigefylld duell med andra ord.

Schyssta mustascher

Malaco Mustascher är en unik produkt framtagen för att stödja Mustaschkampen. En del av överskottet från försäljningen av de fluffigt goda skumlakrits-mustascherna, 20%, går till Prostatacancerförbundet och kampen mot prostatacancer. Malaco Mustascher är fria från palmolja och innehåller inga artificiella färgämnen. Finns i 100 grams påse och går att köpa i de flesta butiker i en begränsad period under hösten.

Förnyad jultradition?

Lagom till kylans intåg lanserar Herrljunga en egen Glühwein. Den ska passa lika bra vid adventsmyset som i skidbacken. Herrljunga 1911 Glühwein har en lite vuxnare, inte lika söt smak som traditionell glögg. Drycken är ett perfekt sätt att förhöja julkänslan och för många ett litet förnyande av de traditionella dryckerna som hör julen till. Levereras på 75 cl glasflaska och finns att köpa i välsorterade dagligvarubutiker.

Anamma veganskt

Pizzatrenden håller i sig, och för att möta efterfrågan på goda veganpizzor finns nu fyra pizzor från Anamma i frysdisken. Det är måltidspizzorna Vegocapricciosa och Vegomexicana med stenugnsbakad surdegsbotten samt minipizzorna Vegovesuvio och Vegotexmex med stenugnsbakad panpizza-botten. Pizzorna har fått stor uppmärksamhet i sociala medier och även vi på guiden är nyfikna på hur de lyckats.

Mer innehåll från Umeåguiden

19 smarta & lätta sätt att spara energi

Det finns många enkla saker du kan göra i hemmet för att spara lite energi...

Bygg en hundkoja

Letandet är över, nu ska ni få en guide till att bygga en alldeles egen...