Ny på jobbet

Norrmjöle golfklubbs nya klubbchef ger oss en ögonblicksbild från golfsporten och berättar om klubbens planer för den närmaste framtiden

När jag ringer upp Petra Romar Sundström, ny klubbchef och vd för Norrmjöle golfklubb, gör hon sin första dag på jobbet. Hon är i full gång med att skruva ihop sitt nya skrivbord. De håller på att starta upp klubbhuset och ställa i ordning inför säsongen och man räknar med att kunna öppna ranchen från påskhelgen. Man är också i full gång med att planera vårens grönt kort-utbildningar.

Det är svårt att undvika att tala om Corona i dessa tider, hur påverkar det rådande läget er och golfsporten?

– Det är klart att även vi märker av den rådande situationen även om just golfen inte är lika drabbad som mycket annat. Men det finns förstås en oro för vikande medlemsantal och uteblivna sponsorer. Vi vidtar de försiktighetsåtgärder vi kan och följer rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten och Golfförbundet. Våra inledande tävlingar brukar vara med shotgunstart, De tävlande börjar samtidigt på varsitt hål och går sedan banan runt vilket innebär att alla avslutar ungefär samtidigt. Nu får vi förmodligen ändra om och starta spelarna med 10 minuters mellanrum istället, förklarar Petra.

Petra Romar Sundström

Planerna framöver

Golfen har på senare år fått en uppsving, tydligast framgår det de senaste två åren när det blivit möjligt att använda friskvårdsbidraget till en mängd nya sporter, däribland just golf. Klubben skissar nu på ett nytt övningsområde. Man har idag ett par övningsgreener, men inga övningsbanor. Den senaste veckan har man avverkat skog för att göra plats för det tilltänkta området. Man är dock beroende av extern finansiering för att kunna slutföra.

– Vi hoppas att detta ska underlätta för barnen att få prova på att ”leka” golf utan att behöva vara ute på banan bland övriga golfare. Golfäventyret är ett program för att barnen på ett lekfullt sätt ska närma sig golfen på sina egna villkor, berättar Petra.

I området kring golfbanan finns många fritidshus och man samarbetar med den lokala tennisklubben, belägen precis inpå knuten, för att locka fler besökare. Närheten till Norrmjöle havsbad är också någonting man drar nytta av, att det finns aktiviteter för hela familjen.

 JONAS BERGSTEDT

 

Mer innehåll från Umeåguiden

Firade inte jul som barn

34-åriga Mellanie Nikmanesh i Umeå är tokig i julen. Hon går mot strömmen och börjar...

Duka upp till nyår

 Det är hög tid att börja planera inför jul- och nyårsmiddagen. Men vilka trender gäller...