Paketleveranserna är räddade

Efter många turer är det nu klart – Bussgods fortsätter att hämta och leverera paket till både privatpersoner och företag i Norrbotten, Västerbotten och övriga delar av Sverige.

Nu är det klart. Bussgods fortsätter leverera och hämta paket både i Västerbotten och Norrbotten med buss och via blandande transportsätt till övriga delar av landet. Ett utvecklat samarbete mellan de två länen har lett till att verksamheten framöver kommer att bedrivas i ett gemensamt bolag, Bussgods i Norr AB.

– Det känns väldigt roligt och målet är nu att fortsätta växa hållbart. Det är till stor del ett blankt papper som vi ska anpassa efter de behov som finns. När jag började för fem år sedan hade vi 15 anställda, idag har vi 27 stycken och har ökat omsättningen. Vi har vuxit sakta, men säkert, berättar Niclas Strandberg, vd för Bussgods i Norr AB.

Snabba leveranser

Beslutet är välkommet. Större delen av Bussgods leveranser och hämtningar av gods sker inom de två länen, där majoriteten är företag som är i behov av snabba leveranser.

– Det här är en av de regionalpolitiskt viktigaste delarna som finns för att hela länet ska leva. Även småföretagare i glesbygden ska kunna leva och skicka gods alla dagar i veckan. En stor del av försändelserna är exempelvis reservdelar till bilar, traktorer, skogsmaskiner och industri. Oftast kan delarna skickas på morgonen och hämtas ut redan på eftermiddagen så att man kan skruva ihop sin trasiga maskin, säger Niclas.

Det nya samarbetet innebär inga större förändringar för kunderna. Ombud kan både tillkomma och försvinna, men Niclas försäkrar att man fortsatt kommer ha samma täckning i de två länen som tidigare.

– Vi tittar på om vi kan hitta fler ombud, men vi har redan en bra täckning i glesbygden. Däremot jobbar vi för att förbättra för de som bor i de större städerna

Pricksäkert

Snabbheten och pricksäkerheten är några av nycklarna till företagets framgång. Att använda Länstrafikens bussar ger en unik pricksäkerhet i Västerbotten och Norrbotten för både företag och privatpersoner.
– Ska man kunna konkurrera som småföretagare i exempelvis inlandet så kan man inte vänta på försändelser en vecka. Du kan lämna in ett paket i Umeå på förmiddagen och mottagaren i Storuman kan hämta ut det på eftermiddagen. Affärsidén att använda sig av Länstrafikens passagerarbussar för att skicka paketleveranser sparar på transportbehovet av lastbilar och därmed även miljön, men då får man också anpassa sig efter persontrafikens villkor och tidtabell.

– Bussarna går ju oavsett paket eller inte på sträckorna! Det tycker jag är miljösmart, att använda redan befintliga transporter som trafikerar sträckorna mellan och i de två länen. En annan fördel som företaget erbjuder är tyngre paket. Både företagare och privatpersoner kan skicka paket som väger över 20 kilo med Bussgods, något som inte alla andra aktörer på marknaden erbjuder.

 

Att tänka på när du packar

  • Välj en stadig kartong, inga fodral eller väskor
  • Invändigt emballage
  • Synlig etikett

Kontaktinformation
Telefon: 010-19 89 200
E-post: kund@bussgodsiac.se
Hemsida: www.bussgods.se

Mer innehåll från Umeåguiden

Samtal med Olskog-ny skolpodd

Anna Olskog som är ordförande för Lärarförbundet Umeå och ledamot i Lärarförbundets förbundsstyrelse ligger bakom...

Sexifiera ditt sovrum

I andan av villa, hem och inredning tänkte jag att vi kan prata lite om...