Span på sommarens bästa restauranger

De soliga dagarna och ljusa kvällarna är här och de flesta känner nog likadant just nu – ÄNTLIGEN! Semestern är på ingång och vi har spanat in några härliga restauranger med spännande menyer, soliga uteserveringar och trevliga atmosfärer.

1. REX BRASSERI
En av Umeås största uteserveringar. Här kan ni avnjuta en god bit mat, en härlig drink eller ett snabbt glas innan nästa stopp. Deras inredning är härligt franskinspirerad med vit- och rödrutiga stolar och stora parasoller som skyddar mot bländande solstrålar.

2. HARLEQUINN
Litet, mysigt och samtidigt lyxigt. Här kan du avnjuta brunch, lunch eller middag omgiven av levande växter i en härlig atmosfär. 3. HUNGER OCH TÖRST Älvnära med en härlig utsikt över såväl strandpromenaden som älven och bryggan. Njut av sju-, fem- eller trerättiga menyer eller något extra gott i glaset. Varför inte en GT?

4. ORANGERIET
Här levereras tropical vibes! Deras uteservering ligger mitt i stan och är perfekt för att slå sig ner och njuta av god mat och dryck. Roa er med att spana på förbipasserande eller ta del av deras stora utbud av spel, såsom boule, dart, shuffleboard och biljard.

5. BRÄNNLANDS WÄRDSHUS
Vill du få en paus från stadskärnan, utan att behöva åka långt, är Brännlands Wärdshus det perfekta besöksmålet. Njut av en god lunch eller middag omgiven av ängar, grönska och blommande fält. Eller varför inte gå på någon av deras grillkurser?

6. GOTTHARDS VID ÄLVEN
Äntligen flyttar Gotthards ut igen efter succén förra året. Njut av god mat, härliga drinkar och skön musik, ett stenkast från älven. Avslappnat och samtidigt lyxigt – den perfekta kombon!

7. ELEKTRA
Härlig uteservering i solsäkert läge! Den faller lätt i glömska eftersom den ligger strax utanför utanför stadskärnan, närmare bestämt i Norrlandsoperans byggnad. Ett socialt och mysigt ställe som är väl värt ett besök!

8. TAPAS
Spanieninfluerat och med fantastisk mat! De har en liten, men naggande god, uteservering som vi gärna sitter länge på och njuter av smårätter och svalkande dryck. De sägs även ha många spännande ölsorter!

9. TONKA STRANDGATAN
En restaurang med stor uteservering som tar in älvens bris och fläktar skönt under soliga dagar. Här kan ni avnjuta både lunch, middag och smarriga drinkar. Psst… Här hade de ett riktigt pang-rosévin förra året – Sankt Anna!

10. CINCO
På Cincos uteservering utlovas en ”mat- & smakupplevelse”. Tidigare somrar har de bjudit på sena kvällar med härlig livemusik och saxofon. Vi hoppas att få uppleva det även i sommar!

11. ROOT
Vårt sista men absolut inte minsta tips är Root i Tavelsjö. Hit vill vi åka i sommar och äta ljuvligt god pizza, bada i sjön och spela minigolf. En riktig heldagsutflykt med andra ord!

Text: Sofia Nordin
Bild: Pexels

Mer innehåll från Umeåguiden

Umeå kommun uppnådde 130 000 invånare

Antalet invånare i Umeå har ökat. Den första oktober uppnådde Umeå kommun 130 000 invånare....

De hjälper dig att inreda ditt hem

Popcorn Interior Design är ett nystartat inred-ningsföretag som är baserat i Umeå. Företaget består av...