Sexcoachen Linda

Vintern är i full gång och även om vi går mot ljusare tider kan det fortfarande kännas väldigt mörkt och sexlusten låg. Här kommer därför fyra av mina tips på hur du kan göra det lättare att återfå lusten när det känns mörkt. Det kan självklart göras bara med dig själv eller med fler.

1. Gör det mysigt. Tänd ljus och slå på musik du tycker om. Att fixa så att det känns mysigt kan hjälpa dig att göra njutningen till en del av din self-care. Om ni är ett par kan det öka myset att ha sex liggandes på sidan, så att ni skedar varandra. På så vis kan ni både ha omslutande sex eller komma åt varandra med händerna. Det är en otroligt mysig ställning som även kan kännas som en stor kram, vilket är ett bra sätt att känna sig närmre sin partner och öka intimiteten på. Om du är själv så försök att hitta en ställning där du är riktigt bekväm, om du inte kommer åt överallt kan du använda sexleksaker.

2. Håll dig varm. När vi fryser är det vanligt att vi spänner kroppen, vilket gör det svårare att ha skönt och avslappnat sex. Det kan också göra att vi inte är särskilt sugna på att ta av oss kläderna. Självklart kan det kännas spännande att bara öppna vinteroverallen minimalt för en snabbis på skotern, men om du vill klä av dig helt naken så föreslår jag att du inte gör det där det finns risk för frostskador.
Några sätt att hålla sig varm är att använda flera filtar, ha sex i ställningar där ni ligger riktigt nära och använda varma strumpor. Enligt professor Gert Holstege är det även vetenskapligt bevisat att när personer med en vulva har på sig strumpor vid sex, är det lättare att få orgasm eftersom det hjälper en att hålla sig varm och avslappnad.

3. Utnyttja ljuset. En dag när du/ni är lediga, passa på att ha sex medan solen är uppe. Om det är svårt att ha sex mitt på dagen – försök i alla fall att gå ut och få lite solljus eller ät D-vitamin. I mörkret är det lätt att vi hamnar i samma lunk och att vi blir för trötta för något sexuellt på kvällen.

4. Drick pepparmints-te innan ni har oralsex. Det här har tre funktioner. Det första är att teet hjälper dig att hålla dig varm, det andra är att det kan kännas mysigt vilket ökar avslappningen och det tredje, vilket kanske är den roligaste funktionen: pepparmynta har en lite kittlande effekt på din partner. Om du har sex med dig själv kan du prova doppa fingrarna i teet och testa dig fram. Om du eller din partner har en vagina – stoppa in inte in fingrarna med te på.

Läsarfrågan:

Mina pungkulor hänger på olika nivåer, är det normalt? Och spelar storleken verkligen ingen roll?

Svar – Ja det är helt normalt att de hänger olika och jag skulle säga att de gör det på de flesta. När det kommer till kukstorlek så vill jag börja med att säga att nej, din storlek har ingen betydelse för hur bra du är på sex och att du är helt normal. Däremot kan storlek ha betydelse för hur du har omslutande sex. Om du känner att du vill vara djupare in i din partner kan ni testa olika sexställningar, till exempel om din partner ligger på rygg och lägger upp sina ben över dina axlar. Om du däremot har problemet att du är för djupt i din partner och att hen kanske tycker att det gör ont mot exempelvis livmodern så kan det vara bra att testa ställningar där din partners lår agerar som ”kudde” mellan er. Till exempel liggande bakifrån där din partner ligger på mage med benen ihop.

Linda Holmberg,
Certifierad Sexcoach

Har du en fråga till vår sexcoach Linda?
Skicka den till amanda@umeaguiden.se eller i ett DM på Umeåguidens instagram. Du är självklart helt anonym!

Foto: Pexels

Mer innehåll från Umeåguiden

”The Sky Is The Limit”

För drygt ett halvår sedan blev vännerna Sandra Lannér och Ida Nilsson kompanjoner när de...

Paketleveranserna är räddade

Efter många turer är det nu klart – Bussgods fortsätter att hämta och leverera paket...