Sexifiera ditt sovrum

I andan av villa, hem och inredning tänkte jag att vi kan prata lite om hur du kan sexifiera ditt sovrum.

Shannon Boodram skriver ofta om våra fem sexuella triggers: att känna oss åtråvärda, känslomässig kontakt, katt och råtta, ett utbyte och sist miljön. För många är miljön helt avgörande för om de kan känna upphetsning eller inte. Det kan handla om att vilja få en specifik typ av känsla när du går in i ett rum till att inte vilja ligga ner på gamla, smutsiga lakan. Här kommer därför mina bästa tips på vad du kan göra för att ditt hem ska kännas mer sexuellt attraktivt både för dig och en eventuell partner:

1. Städa undan, plocka bort allt skräp och rensa ut allt som ger ifrån sig dålig lukt. Se till att inte ha tvätt liggande på golvet. Tvätta och byt lakan.

2. Vädra ut ordentligt eller använd en luftrenare så att det känns fräscht inomhus. Ren och fräsch luft kan hjälpa dig att känna dig mer vaken och alert, vilket är bra under sex.

3. Om du har gröna fingrar, ha gröna växter inomhus.

4. Fundera över materialet i din säng. Njuter du av att känna dem mot din hud? Du behöver inte byta ut alla lakan i sängen för att få en lyxig känsla, det kan räcka med en kudde eller en filt som du kan ha framme när du vill känna dig sexig.

5. Fundera på vilket ljus dina lampor avger. Ett starkt vitt ljus kan kännas väldigt sterilt om det inte är din kink. Mitt tips är att i stället försöka hitta lampor med ett mjukt, varmt ljus eller köpa batteridrivna ljus.

6. Ta bort bilder på dina mor och farföräldrar från nattduksbordet och sätt upp dem i vardagsrummet eller köket istället.

7. Fundera över vilka saker eller möbler som du har i sovrummet som du tycker inspirerar sex. Har du en tavla som du egentligen inte tycker om? En hylla som du egentligen inte behöver? Kör en Mari Kondo men fundera istället ”does this spark sex?”

8. Om du tycker om det, använd doftljus eller aromdispenser. ■

 

Månadens fråga:

Hej Linda! Jag och min man har börjat bli nyfikna på sexleksaker men det är ju en hel djungel att hitta rätt.. Vi undrar framförallt vilka material som är bra för sexleksaker?

Svar – När du köper en sexleksak ska du vara uppmärksam på vilket material det är. Medicinskt silikon, TPE/TPR mjukplast, metall, glas, sten och behandlade träleksaker är alla kroppssäkra material. Undvik jelly, PVC, vinyl och de som inte uppger något material – dessa kan orsaka sveda och andra hälsorisker. Eftersom sexleksaker inte regleras lika väl som andra saker som stoppas i kroppen, kan tillverkarna sälja billigare leksaker men i hälsofarliga material. Var därför noga med valet av material.

Foto: Olya Adamovich

Linda Hörnberg,
Legitimerad Sexcoach

Mer innehåll från Umeåguiden

Hur kastar du dina kläder?

SÄLJER DU DINA OANVÄNDA KLÄDER eller kastar du dem direkt i soporna? Ditt val är...

Ansiktslyft för gym

I februari öppnades dörrarna till en ny träningsanläggning på Teg. Den tidigare träningsanläggningen Träna har...