Succé för Besikta i Vännäsby

Den 2 oktober slog Besikta upp dörrarna till sin nya besiktningsstation i Vännäsby. Det har varit intensiva förberedelser de senaste månaderna med att få allting på plats och i trim för öppningen. Vid invigningen rullade kunderna in i en strid ström och man har många fordon inbokade de första veckorna, men det finns fortfarande plats för fler.

Besikta har ca 170 servicestationer runt om i landet fördelade på 143 orter. Företaget har sedan avregleringen av bilprovningen verkat i de södra delarna av landet och byggt upp sin verksamhet men nu vill man också etablera sig i de norra landsdelarna. Stationen i Vännäsby blir den tredje i Norrland, en vecka tidigare öppnade man en station i Örnsköldsvik och i somras öppnades stationen i Skellefteå.

Erfarna ambassadörer

När Besikta startar upp nya stationer gör man det med hjälp av befintlig personal som fungerar som ambassadörer. På så sätt får man en kort startsträcka och erfaren personal på plats från start. En del av dessa ambassadörer väljer att flytta till orten, om inte så rekryteras ny personal lokalt. Besikta vill vara just det lokala alternativet. Man eftersträvar en känsla av närhet och en hög tillgänglighet. Till exempel erbjuds det givetvis alltid en kopp kaffe medan man väntar och personalen ser till att kunderna får svar på sina frågor samt lite goda råd.
– Vi vill tillhandahålla en bra tjänst med hög kvalitet och samtidigt skapa en känsla av närhet, säger Torbjörn Pihl, Marknadsområdeschef.

Många nyfikna

Redan innan öppning har intresset varit stort. Många har nyfiket kommit förbi lokalerna och frågat om när det ska öppna. Likadant har det varit när man lunchat eller rört sig på stan, många har undrat och frågat. Även näringsliv och kommun har varit väldigt tillmötesgående och välkomnande. Dagen till ära bjöds det på fika och alla kunder fick en reflexväst. Roland Nilsson från Vännäsby som blev den första kunden förärades även med en blomsterbukett.

I den uppfräschade luftiga lokalen på Företagsvägen kommer man att ha en tekniker stationerad men lokalen är förberedd för två personal. Till att börja med kommer man att ta emot personbilar, motorcyklar och fyrhjulingar. Möjligheten att besikta sitt släp kommer först i december. Detta eftersom det är en lite mindre station och hanteringen blir annorlunda vilket medför att man behöver vara två personer för att hantera just släp.

Foto: Robin Fjällström

Mer innehåll från Umeåguiden

Stor framgång för Nolia Beer

Det blev ett fantastiskt gensvar och rekordmånga besökare på Nolia Beer som genomfördes i helgen....

Sexcoachen Linda

Vintern är i full gång och även om vi går mot ljusare tider kan det...