Testa nya smaker på Nolia Beer

Vi ställde ett par frågor till Magnus Rode, restaurangsäljare på Galatea som är en av de större utställarna på mässan. Han berättar om sin uppfattning av mässan och lämnar några tips till besökare.

Ni är återkommande utställare på Nolia Beer. vad har ni för förväntningar på mässan i år?

Förra året var vårt första på Nolia Beer och redan då fick vi en liten AHA-upplevelse med ett enormt tryck från minut ett. Vi hoppas att om möjligt ännu fler tar sig till mässan och njuter av den bredd av öl vi erbjuder.

Hur står sig Nolia Beer i jämförelse med andra mässor?

Väldigt bra och betydligt över medel. Man har lyckats behålla småskaligheten med många små och geografiskt lokala bryggerier (som blir allt annat än undanträngda längst in i ett hörn på mässan), blandat med oss lite större aktörer. Sedan har man inte förlorat sin charm såsom vissa större mässor gör, vilka säljer in mässplatser till lite vad som helst som går att dricka.

Vad är det speciella med just Nolia Beer?

Publiken och den sköna mixen av utställare! Umeå med omnejd har ju flera mindre/medelstora lokala bryggerier vilket jag tror lockar väldigt mycket folk till att bli intresserade av craftöl. Vi upplevde ju som sagt att det var drag från första minuten – vilket vi inte riktigt var beredda på.

Hur stor betydelse har den här typen av mässor för er och er verksamhet?

Galatea är med på många mässor runt om i Sverige och det är en viktig del för oss att synas, dels för vår försäljning på Systembolaget men även mycket för att visa vad våra restaurangkunder har att erbjuda.

Har du något tips till mässans besökare, någonting man inte får missa?

Våga gå utanför din komfortzon och testa något nytt. Suröl var inte min favorit innan men om jag nu ser vissa surölsbryggerier i ölkylen väljer jag dem före en god och säker ipa.

Mer innehåll från Umeåguiden

Välj rätt golv

Dags att byta ut golvet? Vilket ska man välja och vad är egentligen det viktigaste...

Matnyttigt

Nick’s utmanar Cloetta Nick’s lanserar nu en utmanare till klassiska Center. Den nya Soft Toffee är...