Villa Västerbotten blir ett med Umeåguiden

Tidningen Villa Västerbotten fyller jämnt. I hela 30 år har tidningen funnits och det vill vi på Umeåguiden såklart uppmärksamma. Sedan tre år tillbaka har Villa Västerbotten varit en del av Umeåguiden och kommit ut två gånger per år till er läsare i vårat län. Vi kände att det nu var dags att integrera varumärket ”Villa” i Umeåguiden och tog därför beslutet att det nu är en och samma tidning.

I januari i år träffades alla på redaktionen för att diskutera Umeåguidens framtid. Vi var alla eniga om att den behövde få sig ett ”ansiktslyft”. Tidningen har faktiskt sett likadan ut i elva år, så det var på tiden. Ni vet ju redan att den kommer ut sex gånger per år och att vi når ut till väldigt många personer och vi vill såklart hela tiden förbättra både innehåll och upplägg. Vi valde därför att ta in en duktig grafiker, Amelie Näslund, för att förverkliga våra idéer kring tidningens framtid och ”look”.

Amelie fick fria händer men ledorden var att vi ville ha en tidning som känns lyxig, modern och lekfull. Hon började med att fundera kring färgerna och landade i blå, beige och grön – tre färger som ska spegla vårt älskade Umeå.

– Blå från närheten till älv och hav, grönt och beigt för att symbolisera våra björkar, berättar Amelie.

Villa Västerbotten kommer alltså inte att försvinna, vi flyttar bara in i tidningen Umeåguiden. Tidigare har man hittat Villa på baksidan av Umeåguiden men nu kommer hela tidningen integreras av temat hem och bostad. Villa-specialen kommer fortfarande att komma ut två gånger per år.

– Det känns helt rätt i tiden. Hemmet och inredning i allmänhet tar större plats i vårt samhälle och i och med pandemin har våra hem fått en ännu mer betydande roll, säger redaktör Amanda Darehed.

Vi säger grattis till Villa Västerbotten 30 år och grattis till oss som får fortsätta underhålla er läsare. Hoppas ni ska gilla vår nya layout, men framförallt den nya kombon av Villa och Guiden i ett. ■

Foto: Marina Lima

Mer innehåll från Umeåguiden

Stort intresse för skidgymnasie i Tärnaby

På gångavstånd från skolan hittar man skidbacken, perfekt för eleverna på Tärnaby alpina gymnasium som...

Adam lämnade gänget och bytte identitet

Tonårstiden präglades av kriminalitet, svårigheter i skolan och dåligt umgänge. Ett stort gäng fick upp...