Vinterbrunch med Lilla Frukostarkivet

Hej från Amelie på Lilla Frukostarkivet, frukost- och brunchkontot på Instagram! Här kommer ditt sign att ta med brunchen ut i naturen i vinter och vår. Med lite planering kan vem som helst uppgradera skogsutflykten till en lyxig brunch-tillställning.

Jag och Ronja, min frukost- och Instagramkompanjon, begav oss ut en solig och alldeles underbar februaridag, med sådär lagom kall luft och snötäckta träd. Vi hade packat med ett enkelt bord, klappstolar och en duk. På bordet placerade vi ut gamla glasburkar med stearinljus och dukade fram våra väl valda (men ack så enkla) brunchrätter. Det är något speciellt att sitta mitt ute i skogen, i en dunge med ljusinsläpp från solen, och äta brunch från sitt finaste porslin.

Dagen till ära valde vi att servera varm blåbärssoppa med grädde, kombucha, te, avokadomackor, raw-bollar och sist men inte minst, vår absoluta vinter-favorit: semmelchian. En rätt som inte gör någon besviken, både för att den är så simpel att tillaga men också för att den verkligen smakar semla. Byt ut den klassiska utflyktssmörgåsen och låt er inspireras av vår meny, eller komponera ihop något från vår Instagram @lillafrukostarkivet, och bege dig ut i naturen. Jag lovar er — ni kommer inte bli besvikna! Prova göra semmelchian ni också, använd receptet nedan.

SEMMELCHIA (2 port)
2 dl mandelmjölk
2 msk chiafrön
1/2 tsk kardemumma
5 färska dadlar
1 dl mandel
ca. 1 dl havregrädde

SÅ GÖR DU
Blanda mandelmjölk, chiafrön och kardemumma i en skål och låt stå över natten i kylskåp. Mixa dagen därpå färska urkärnade dadlar och mandel i en matberedare – det här blir en nyttig variant av mandelmassa. Vispa därefter havregrädde och toppa den färdiga chiapuddingen med detta och en klick mandelmassa.

/Amelie Näslund, kreatör på Umeåguiden.

Mer innehåll från Umeåguiden

Skytteanska skolan visar entreprenörsanda

I slutet av Februari rullade Tärnabys unga entreprenörer ut röda mattan och hälsade allmänheten, företagare...

Nordmaling: Utgångspunkt med många mål

Sugen på kust fiske? Eller är du mer intresserad av att vandra och uppleva djur...