Sofia Åhman kan bli Årets Eldsjäl

För många tv-tittare är Sofia Åhman välbekant även sedan tiden för Coronan. Då var hon ofta gäst i Go´kväll och visade övningar hur man på ett enkelt sätt i sitt eget hem kan bygga upp, träna och stärka sin kropp. Nu kan Sofia bli Årets Eldsjäl.

När Coronan sedan tog ett fast grepp om vårt land fanns det en lucka i SVT:s morgontablå. Sofia fick frågan om hon ville visa lite övningar för alla äldre som satt i karantän.

– Det är ju en speciell tid vi lever i och många är isolerade och ensamma. Jag har fått väldigt många brev och mejl från folk som tackar mig, som har tränat med mig och som klarar saker de inte fixat tidigare. Även på stan är det många som hälsar glatt. Det är ju bara roligt om man kan få folk att träna lite, det är ju det bästa för ett längre och bättre liv, säger Sofia Åhman i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Jag brinner helt enkelt för att inspirera andra till att hitta en rörelseglädje. Ambitionen är att få folk att röra sig mer och jag vill visa att träning minsann kan vara både enkelt och roligt.

Bildtext: Sofia Åhman är aktuell med tv-programmet ”Affischgympa med Sofia” på SVT.
FOTO: Tomas Olsson/SVT

Namn: Sofia Åhman.
Ålder: 49 år
Bor: I Umeå
Gör: Personlig tränare, idrottslärare, motionsexpert i Hemmets Journal och författare till träningsboken ”Nystart” tillsammans med Gunilla Hasselgren. Har sedan Coronan bröt ut lett dagliga träningspass i SVT för att få människor att röra sig även under Coronan.

Mer innehåll från Umeåguiden

PREMIÄR FÖR UMEÅGUIDENS PODD

I Umeåguiden podd bjuder programledarna Amanda Darehed och Filippa Rosenberg in lokala profiler. De tar...

Filippas krönika

Gott & blandat, varmkorv och ljudet av hemmaklackens målvrål. Hockeysäsongen är minst sagt igång och...